м. Чернівці. Філармонія.

olanko's picture
  • Теги:
    • Building,
    • Аrchitectural structure

Mark: +7 / 2 participants / 0 recommendations / (+0) (-0) qualities

  • UkraineChernivtsi regionЧернівці
Description

Товариство розвитку музичної культури на Буковині було створено в 1862 році. Свої заходи і концерти товариство проводило в залах готелю «MOLDAVIE», в приміщенні ратуші та в інших найманих приміщеннях. В кінці 1868 року був створений комітет по будівництву приміщення для музичного товариства. Магістрат надав музичному товариству під будівництво прекрасну земельну ділянку на Мучній площі / пізніше площа Рудольфа/ на початку поштової вулиці. 

9 травня 1876 року відбулося свято закладки наріжного каменю споруди. Будівельна площадка була прикрашена квітами, вінками, прапорами та гербами. Зі східної сторони була вмурована в фундамент урна з пам’ятним написом до нащадків, в якій йшлося про створення та діяльність музичного товариства. Приміщення було збудовано на протязі 1876-1877 років. 10 грудня 1877 року приміщення музичного товариства було передано для використання.

Через деякий час комітет товариства вирішив прикрасити концертний зал. На той час віденський художник Карл Йобст розписував внутрішні приміщення резиденції буковинських митрополитів. Йому було запропоновано перебрати роботи по розпису концертного залу. Художник радо погодився і через декілька місяців робота була закінчена.

Джерело тексту і фото 

How to get to the point: 
пл. Філармонії 10
Reports
vv's picture
1 photos
vv
dombrovskii_a's picture
1 photos
dombrovskii_a
0
Your rating: None

Back to top